Opakované infekty při astmatu, nedoslýchavost

Syn nyní 16 let, trpí častými infekty od dětstvíí, astmatik-alergik, před pěti lety, mu byla zjištěna nedoslýchavost na pravé ucho, nosí naslouchátko, nyní mu byla poprve vyoperována nosní mandle. Někteří lékaři se zastavují nad tím, že mu byla nedoslýchavost, zjištěna, tak pozdě, že to není běžné. Obvodní lékařka říká, že to běžné je. A časté infekty, jsou z průdušek, a vůbec není astmatik, že má určitě problémy ve škole. Je vedeny jako středně těžký astmatik. Neustále má zarudlý krk a při infektech teploty, pan doktor z ušního, říká, že operace mandlí, může pomoci. Ale zdá se mi, že není něco v léčbě v pořádku. Nechci si na lékařku stěžovat, ale chtěla bych pomoci svému synovi a zkonzultovat s nějakým lékařem, zda není třeba ještě nějaké jiné vyšetření. A také bych ráda věděla proč syn najednou neslyší nenávratně. Lékařku změnit nemohu, bydlíme na vesnici a nejbližší jiný lékař je 20 km vzdálený. Infekty bývaly někdy tak silné, že jsem byla ráda, že jsem se synem došla k nejbližšímu lékaři. Mimo jiné měl 2x černý kašel, 2x mononukleozu- lékařka říkala, že tato nemoc se neléči. Existuje nějaká taková možnost ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je mi líto, ale obávám se, že bez návštěvy jiného lékaře není možné získat další názor na léčbu Vašeho syna. Opakované infekty jistě nejsou standardním projevem, může se jednat o špatně vedenou léčbu astmatu a tím o špatně kompenzované onemocnění, může se jednat o poruchu imunity, může mít tzv. fokus (ložisko infekce někde v těle) a souhlasím s názorem ORL lékaře, že odstranění mandlí může pomoci. K bližšímu názoru je však nutné syna vyšetřit.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: