Částečná torze varlete

Dobrý den pane doktore, rád bych se zeptal, zda je možné, že by ultrazvuk neodhalil částečnou torzi varlete (otočení o 180 stupňů)? Po třech dnech bolesti jednoho varlete (žádné další příznaky, žádná teplota ani nic podobného, pouze bolest varlete) jsem byl na konci týdne v nemocnici na urologii, kde mě lékař lehce prohmátl, odeslal na ultrazvuk (zde nalezeno mírné nedokrvení onoho bolestivého varlete), napsal mi antibiotika a poslal mě domů. Varle i nadále několik dní poté bolí a při pohmatu je oproti tomu druhému více vepředu, navíc zezadu je hladké. Zatímco nebolestivé varle má zezadu jakýsi shluk cév (tipuji nadvarle), to bolestivé to má přesně naopak a ten shluk je vepředu. Je možné, že by se jednalo o otočení varlete o 180 stupňů a nebylo odhaleno na sonu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na sonu lze poznat zcela otočené varle s uskřinutím cévního zásobení. Takže o torzi nešlo. Nechte to v klidu, moc neprohmatávejte, noste těsné spodní prádlo a vyvaruje se výkyvům teplot

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Psychowalkman, odborně AVS přístroj: mýty a fakta – PhDr. Jarmila Nývltová
Závislost – prevence
Články: Závislost – prevence
Problémy způsobené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: