Celiakie a otěhotnění

Je mi 15 let a omylem jsem otěhotněla, táhl se 4. týden těhotenství, ale prodělala jsem samovolný potrat. Mám celiakii, jenže ji nedodržuji. Doprovází to průjem, mohla bych se prosím zeptat, jestli je se mnou něco špatě? Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Markéto, ano, problém může být v nedodržování diety. Jsou popisovány i případy potíží s otěhotněním při porušování bezlepkové diety. Zánět na sliznici střeva se pak projeví právě průjmem. Kromě problémů se střevem vede nedodržování diety ke kožním změnám, může pomoci rozvoji cukrovky nebo onemocnění štítné žlázy, vede k chudokrevnosti apod. Přejděte tedy na bezlepkovou dietu, bohužel jiná léčba celiakie v současnosti neexistuje. Přeji pěkný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: