Cervikobrachiální syndrom,artroza,tendosynovita

Dobrý večer,od 2/2011 jsem v pracovní neschopnosti pro bolest zápěstí a palcového ohýbače.Mám problém otočit klíčem v zámku,něco zamíchat,vyždímat hadr ani nemluvím,oloupat nožem jablko je pro mně nadlidský výkon.Na pracovním lékařstí jsem podstoupila chladový test který nedopadl moc dobře(užívám Pentomer Retard),z vyšetření ortopedie je naznačen syndrom M.de Quervain,nyní čekám na výsledky scintigrafie loktů,měla jsem sádrovou dlahu,magnety,ultrazvuk,elektro,obstřik který spíše přitížil než ulevil a nyní chodím opět na magnety,výřivku a masáž.Je vhodné zvažovat operaci?Chtěla bych jít co nejdříve do práce ale problém je v levé ruce,jsem levačka a kompletuji sluneční brýle,moc děkuji za jakoukoli odpověd'.Posílám jednu zprávu od lékaře snad bude přesnější než já.Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud je diagmnosa M. de Quervain stanovena, mělo by se opravdu o operaci uvažovat, což se jistě dělo, současně zvážit stav kloubů zápěstí a posoudit i složení krve vzhledem k kmožné reumatoidní artritidě. Obraťte se pro radu na reumatologa a ortopeda ke komplexnímu zvážení vašeho stavu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: