Cervikokraniální syndrom

Dobrý den p.doktore píšu za sestru. Je jí 39 let a přes 10 let se léčí pro VAS C A Thp. užívá myolastan, tramal, coxtral, aj..chodila na RHB bez efektu. Bolí ji krční páteř s propagací do L ramene, parestezie prstů obou HKK dlouhdobě, motá se jí hlava, hůře vidi. Opakovaně vyšetřena na neurologii. Nyní chodila v Jaroměři na infuze, kt.ji velmi pomohly, ale pro pracovní vytížení cyklus pred 6 dny přerušila. OBJ: schvácená, páteř pokl. nebol. omez. hybnost Cp., ramenní kloub neboli, susp. hypestezie a slabší stisk PHK pravačka. špetka sym. Minagzzini bez poklesu, KP komp. TK 130/80. Mám o ni starost, je ještě mladá na tyto problémy a tak vám píši. Pomáhají jí od bolesti už jen infuze, ale nejde jen o bolest, jde o léčbu...co byste mi poradil pro mou sestru, dříve prodělala zánět mozkových blan...v 18letech. Může to mít vliv? Děkuji moc, pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prodělaný zánět mozkových blan na popisované potíže vliv nejpravděpodobněji mít nebude. Za vším dle vaší zprávy stojí problém s krční páteří a nabyl jsem dojem, že vaše sestra již dostává adekvátní léčbu. Jistě musí dostatečně cvičit, může navštěvovat rehabilitaci a fyzioterapii, mohla by uvažovat třeba i o akupunktuře.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Strašák jménem žlučníková kolika
Články: Strašák jménem žlučníková kolika
Žlučníkový záchvat neboli...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Nespavost je nemoc, kterou lze léčit. Bezpečně a nenávykově
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: