Četnost kontrol po onkologickém zákroku

Dobrý den paní doktorko, v říjnu 2007 jsem podstoupil operaci klasického seminomu a následně sadu 30 ozařování. Od té doby chodím každého půl roku na kontrolní CT, a chtěl bych se zeptat zda je to opravdu nutné takhle často toto CT absolvovat. Chtěl bych mít rodinu a obávám se možných následků po všech těch kontrastních látkách. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Dušan Zoufalý

Odpověď odborníka:

CT vyšetření nemají vliv na plodnost a navíc máte pravděpodobně odebrané sperma, aby ste mohl mít vlastní děti. CT vyšetření je potřeba absolvovat jednou po půl roce, ale ne doživotně, ale obvykle max 3- 5 let.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: