Cévní nedostatečnost-

Mám 78 let, trpím 4 roky cevní nedost.(varixy,noční křeče apod) ,beru Detralex,Ginko-stav je stejný bez zhoršení či zlepšení.Pohybu mám dost(plavání, jízdní kolo, práce na zahrádce). Můj dotaz: máme Bioptronovou Compact lampu vč.barev. Mohu v mém případě tuto lampu použít a pokud ano, tak jakým způsobem. Zdravím a děkuji za jakoukoliv odpoveď-Janečková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho popisu problému se zdá, že máte optimální dostupnou farmakoterapii žilní insufcience. K odstranění křečí někdy pomůže doplnění minerálů (magnézium) či magistraliter tobolky (vyrobené "po staru" v lékárně), obsahující např. papaverin, chinin a phenobarbital. Varixů se asi nezbavíte a pokud se stav nehorší a nedochází ke kožním změnám (krajním případem je bércový vřed), lze současnou léčbu ve Vašem věku považovat za úspěšnou. Důležitá je prevence poranění dolních končetin, léčba všech přidružených onemocnění (diabetes) a pravidelný pohyb. Bioptronovou lampu můžete vyzkoušet, vlastní zkušenosti nemám - výrobcem je doporučována k urychlení hojení kožních zánětlivých a traumatických změn a léčbě postižení pohybového aparátu. Určitě si neublížíte a přál bych Vám, abyste byla příjemně překvapena efektem, sám jsem však k uvedené metodě skeptický - kdyby byla metoda tak učinná, jak uvádí výrobce, měli bychom jich na každém oddělení hned několik. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: