Chalasion chron.palp.sup.l.sin.

Dobrý den, byl mi diagnostikován chalasion chron., mám menší bouličku na horním víčku. chci se zeptat, zda by se opravdu měla nechat odstranit nebo zda je možné, že i zmizí sama? Jelikož mi nepůsobí žádné obtíže a takové zákroky opravdu špatně snáším. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chronické vlčí zrno oko nijak neohrožuje. Buď se samovolně vstřebá, může trvat několik měsíců, pokud vadí, doporučuje se odstranit chronicky. Někdy doporučujeme kapat kapky se světlíkem lékařským, tzv. Ocuflash, 3-4x denně kapku do oka, je volně prodejný v lékárně. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vlčí zrno | Od: Hojk | 11.4.2016 12:00
Však píši, že na očním jsem byla a bylo mi
diagnostikované chron. vlčí zrno. Ptám se, jestli je
opravdu nutné ho odstraňovat, když nepůsobí
obtíže.
reagovat
re:Vlčí zrno | Od: uLékaře.cz | 13.4.2016 10:00
Dobrý den, Váš dotaz jsem předala našemu očnímu
lékaři, který na dotaz odpoví.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x