Chlamydie a pneumonie

Dobrý den, prosím o radu. Vse začalo obrovským stresem vyplyvajicim ze zdravotních problémů v rodině. Pote zacaly bolesti v krku, pokaslavani, bolesti svalů nohou a zvysenou teplotou.Na rtg snímku plic byla diagnostikována slabší pneumonie, v krvi zjištěny chlamydie sp. IgA 1,81, IgG 1,81, IgM 1,20. CRP 1, ASLO 100. Hematologie v poradku. Nasazen Klacid SR 2tbl.denne na 3 tydny.Nyni po 8 dnech uzivani atb teploty klesly na 37,1 -2, pokaslavani stále přetrvává, taktéž únava a bolesti svalů. Chci se zeptat, zda mohu nakazit roční dceru a manžela, pokud již jsem zalecena atb? Kdy asi by mela nastat úleva? Je nález chlamydie v krvi příčinou me pneumonie? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, nález chlamydie v krvi může podporovat to, že pneumonie je chlamydiového původu, ale není vyloučeno, že příznaky, které popisujete, jsou například ještě v kombinaci s chřipkou. Nakazit jste rodinu mohla před nasazením ATB a ještě cca 2-3 dny po nasazení, pokud ovšem jsou antibiotika na daný druh účinná - dělali Vám citlivost na ten Váš konkrétní kmen? jinak i když ATB zaberou, tak vyléčení a rekonvalescence mohou trvat několik týdnů.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Bolest ledvin rano Jsem v zahr. Proto bych prvne rada Vas nazor. K lekari se...
  • Stěr z děložního čípku Na konci října jsme byla na prohlídce u své doktorky...
  • Infekce mrsa Pracuji v Anglii v pecovatelskem dome. Mame klienty s MRSA.Muzete...
  • Svedeni,otok pochvy Mam strasne svedeni pochvy az to pali otekaji mi stydke...
  • Bolest varlete Nevím jestli píšu do dobré sekce ale mám takový problém a...
  • Černý hlen Vykašlávám už pár měsíců jen občas takový černý vyloženě černý kousek...
 
Naposledy čtené: