Chlamydie a mikrocysta v prsni bradavce

Dobry den, Nechal jsem si delat testy na chlamydie a jsem dost nejisty v tom co mam vlastne delat. Testy vysly asi pozitivni. Navstivil jsem jiz vice nez 9 lekaru - Co lekar to odlisny nazor. Nekteri rikaji ze test co mam prokazuje ze jsem se s chlamydiemi dostal do styku nicmene nejedna se o akutni infekci tudiz se o nic nejedna. Dalsi tri zas rikali ze se musim nechat prelecit ATB .. pry nejaka 14 denni lecba a budu 100%vylecen. Nicmene dva dalsi kozni lekari mi zas rikali ze pry to co mi rekli ti tri predtim je hloupost - 14 denni lecba ATB je pry uplne k nicemu, naopak jesste muze stav zhorsit - ze chlamydie me budou provazet uz do konce zivota a nikdy se toho jiz nezbavim uplne. Dalsi lekar mi zas rikal to co predchozi dva s tim ze mi poradil ze pry jakasi rocni kura nekolika druhy ATB by mozna zabrala, pry to ale neni oficialne uznavana metoda a pry nemam mluvit ze mi to vubec rikal. Posledni lekar ktereho jsem navstivil mi rekl ze akutni infekci nemam , zbavit se toho uplne neda a pokud pry nemam zadne problemy at to vubec neresim, pry to ma kazdy druhy.... Jsem z toho zmaten a vubec nevim co mam delat a jak to tedy vlastne je. Mam chlamydie, nemam, da se lecit, neda se lecat, jak se da lecit. Vsichni lekari u kterych jsem byl byli uznavani odbornici z dermatovenerologickych a imunologickych pracovist,ale kazdy rika neco jineho Rad bych si tedy vyslechl i Vas nazor. Moje pritelkyne byla taky na testech a pry je nagativni - nicmene odmita se mnou jakykoliv sex, ze bych ji nakazil.. DOTAZ2: Pred nekolika lety se mi udelala primo v prsni bradavse uvnitr dle kozni lekarky mikrocysta. Bradavka vypada zvenku normalne ale po nejake dobe je ztuhlejsi a svedi tak ze z ni po mirnem zmacknuti vyleze takovy tukovy bily prouzek "provazek".Kozni lekarka mi dvakrat delala zakrok takovou elektrickou jehlou po ktere mi zbyla vzdy v bradavce mala dirka ktera se za par dni zahojila. Nicmene se to vzdy udela znovu. Navstivil jsem jineho lekare ten rikal ze se s tim moc neda delat, pry vetsi chirurgicke zakroky v tetooblasti nedoporucuje - nejlepe pry abych to nechal byt ale rikal ze rozhodne nedoporucuje abych to vymackaval - nicmene kdyz se tam ten "tuk" naakumuluje svedi to a je to neprijemne takze to vzdy radsi jemne vymacknu jinak bych se z toho svedeni asi zblaznil. Co se s tim da delat ? Predem dekuji za odpovedi..

Odpověď odborníka:

Máte pozitivní IgG protilátky, což je známka prodělané infekce, nikoli aktivní čerstvé. Pokud nemáte žádné obtíže, není třeba léčit. Co se týče té prsní bradavky: uvnitř bradavky jsou kanálky - vpodstatě si to můžete představit jako vývoda mazových žlazek kdekoli jinde. Tyto žlazky produkují sekret, který se mísí s odloučenými povrchovými epiteliemi a to spolu vytváří ten bílý obsah. Není to vpodstatě nic patologického a doporučuji neřešit to.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: