Chlamydie pneumonie

taky jsem moc ráda ,že mam výborný vztah se svým lékařem. Já jsem se vás ptala zda se dají vyléčit plicní chlamydie. myslím ,že se dá odpovědět zda ano či ne. Prosím tedy znovu. Dají se vyléčit chlamydie pneumonie po 4leté infekci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v poradně jsem Vám ještě neodpovídala, v minlém dotazu píšete, že Vám bylo podezření na chlamydiovou infekci vysloveno pouze na základě vyšetření hladiny protilátek. Diagnostika protilátek je nepřímá,to znamená, že odráží pouze reakci Vašeho imunitního systému po kontaktu s bakteriemi. Někdy je produkce i zcela nespecifická ,to znamená, že se protilátky mohou zachytit falešně pozitivní - antigeny chlamydie mohou falešně zkříženě reagovat s jinými gramnegativní bakteriemi. Pokud Vaše problémy trvají již 4 roky , měla by se provést přímá diagnostika - to znamená přímý průkaz bakterie, event. DNA vyšetřované přímo v biologicvkém materiálu tzn. sputum, výtěr z oka, z močové trubice... Při posuzování protilátek by se vždy měla zvážit jejich dynamika - u akutní infekce trojnásobný vzestup titru protilátek IgA, IgG, a dvojnásobný vzestup IgM. Takže pokud chlamydiovou infekci máte, dá se přeléčit antibiotiky alespoň po dobu 3 týdnů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: