Chlamydie - léčba atb

Dobrý den, asi před 4 měsíci jsem měla problémy s klouby a neurolgické příznaky, v krvi mi zjistili chlamydie. Dostala jsem antibiotika Doxybene 2x denně 100 mg, které mi zabraly a příznaky téměř zmizely. Nicméně ne uplně, takže jsem šla na imunologii, kde mi lékař předepsal zase Doxybene na měsíc s tím, že to mám brát zase 2x denně. Mně to ale přijde zbytečně moc, vzhledem k tomu, že moje příznaky ted nejsou nijak akutní a výrazné. Myslíte, že by mohla mít léčba efekt i pokud budu brát dávku jen 1x 100 mg? Tyto antibiotika jsou na mě totiž dost silné a je mi po nich vždycky zle, ikdyž si je dávám s jídlem. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Chlamydie jsou na antibiotika docela rezistentní a proto se musí podávat delší dobu a ve vyšších dávkách, aby se účinek dostavil. Částečně Vám můžou pomoci probiotika, ty byste měla užívat, případně se dá přidat lék Nux vomica 9CH 2xdenně 5 granulí.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: