Chlamydiová infekce

Dobrý den, již čtvrtý měsíc trpím zánětem spojivek, na nějž dosud nezabrali žádné (ani antibiotické) léky. Oční lékařka mi doporučila nechat si provést test na chlamydie - na chlamydie trachomatis, psittaci a pneumoniae mi vyšly krevní testy negativní, ale test na čeleď chlamydiacea mi vyšel pozitivní. Můj lékař říkal, že to může být signálem, že jsem už tuto nemoc měla v minulosti, já se ale s ničím neléčila. Vzhledem k tomu, že jsem před 3mi týdny přišla ve třetím měsíci o miminko, bych se chtěla zeptat, jak dále postupovat, abychom se mohli začít znovu snažit a nemuset se přitom bát, že se kvůli infekci celá situace zopakuje. Můj lékař mi nabídl jen zopakování testu za půl roku, tak dlouho ale cekat nechceme. Je možné, že jsem se infikovala jiným druhem chlamydií než jsou zmíněné tři? Nebylo by vhodné přeléčení antibiotiky nebo nějaké další vyšetření? A to, že zmíněné tři druhy nemám aktuálně já, vyplývá nutně, že je nemá i můj manžel? Neměl by se také nechat vyšetřit? Já se totiž v uplynulých měsících léčila antibiotiky na angínu a záněty močového měchýře a možná jsem se chlamydií zbavila touto cestou... Moc děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navštivte oba imunologické pracoviště, kde by vás oba měli hloubkově vyšetřit a vyslovit se k dalšímu postupu léčby. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: