Chlamydiová infekce ve slepém střevě

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Před 5 měsíci jsem často trpěla bolestí v pravém podbříšku. Lékaři mne poslali na vyšetření na chirurgii, kde usoudili, že je to buď chronický zánět slepého střeva nebo srůsty. Na další vyšetření jsem šla na gynekologii, kde mi nabrali stěry na chlamydie. Výsledek byl negativní. O pár týdnů déle jsem podstoupila laparoskopicou operaci při které mi vyndali slepé střevo a udělali náběry na chlamydie. Nyní byl výsledek pozitivní. Chtěla bych se zeptat, jak je možné, že na gynekologii jsem měla výsledek negativní a při operaci pozitivní. Chci dodat, že mezi těmito testy jsem neměla žádný pohlavní akt. Je možné, že jsem mohla nakazit přítele ikdyž jsem měla negativní výsledky? Děkuji za odpověď A.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém chlamydiové infekce je v tom, že velmi často probíhá bez velkých příznaků a může tak projít do chronického stadia. To je asi i Váš případ, kdy se změny související s touto infekcí našly až při operaci v dutině břišní ve formě srůstů kolem appendixu. Já osobně bych Vás přeléčila antibiotiky a stejně tak i Vašeho partnera.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: