Chrchlání při smíchu

Dobrý den, moc vás prosím o pomoc. Je mi 21 let a už asi rok trpím na to že když se směju tak VŽDYCKY hned začnu ,,chrchlat" (takové odkašlávání ale nevykašlávám hleny), no a mam strach jestli to nemůže být rakovina krku (hrtanu). Připadám si jako ,,tuberák", ale testy na tuberkolózu jsem si za poslední rok nechala dělat 2x a vyšli mi negativně.Tak nevím co by to mohlo být a mam obavy z rakoviny, protože jsem asi před rokem a půl chytila od bývalého přítele HPV typu HR a provozovali jsme parkrat i oralni sex no a ja četla že HPV muže vyvolat i rakovinu krku, je to pravda? Co si o tom myslíte? Předem děkuji za odpověď. Veru

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nádorová onemocnění způsobená HPV po orálním sexu jsou velmi vzácná, nemusíte mít tedy strach. Co se smíchu týče, doporučoval bych kontrolu na ORL.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: