Chronická rýma v těhotenství

Dobrý den , Jsem v 9tt. Mám už několi let chronickou rýmu (ucpaný nos, hlavně v leže), jednou jsem byla na laserovém zákroku, kde mi byla zmenšena sliznice a tím pádem jsem mohla lépe dýchat a nemusela si kapat každou noc Nasivin. Ale sliznice se mi opět zduřila a kapu si znovu dětský Nasivin každou noc. Chtěla bych se zeptat, jestli má smysl podstoupit laserový zákrok znovu v těhotenství? Bojím se, aby každodení stříkání kapek do nosu nemohlo plodu ublížit. Na druhou stranu zákrok je dost drahý a nevím, jestli v těhotenství se sliznice nezvětšuje přirozeně. Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, rozhodně bych nic neřešila v I.trimestru, nechala bych to po těhitenství.lokální aplikace kapek neuškodí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: