Chronicky zarůstající nehet na palci

Dobrý den, před několika lety mi poprvé zarostl nehet na palci na noze. Po několika měsících větších a menších problémů jsem se odhodlal jít na chirurgickou ambulanci, kde byla provedená parciální ablace a snesení nehtových valů. Bohužel problém se ihned po pár týdnech vrátil. Mezitím jsem se naučil zmírňovat nejhorší potíže hlubším zastřiháváním a oblepováním k odtažení valu od nehtu. V poslední době se ale přestává samoléčba dařit problém víc obtěžuje. Zánětům se díky hygieně a desinfekci vyhýbám, bolest a otok tkáně jsou jediné problémy. Prý existuje zákrok, při kterém se osekne nehtové lůžkou, aby nehet rostl pouze středem. Chtěl jsem se zeptat, jestli by v takovém případě pomohl, jak a kde se na něj případně objednat a jestli se provádí ambulantně s lokální anestesií nebo se jedná o složitější zákrok Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, technik korekce je celá řada a u každého pomůže něco jiného...technika zůžení nektu je možná, já mám docela dobrou zkušenost s technikou drainu, která je šetrná a není třeba tak agresivní zásah....zkuste kontaktovat plastickou chirurgii v místě spádu- pro Vás klinika v Budějovicích..... S pozdravem.... Lukáš Frajer

MUDr. Lukáš Frajer
MUDr. Lukáš Frajer

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Klinika plastické estetické chirurgie Perfect Clinic

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: