Chronova nemoc

Byl mi nalezen tenhle nález a potvrdilo se že jde o Chronovu nemoc. V celém rozsahu kolon pevná klidná sliznice se zachovalou cévní kresbou a haustrací. V. s. zánětlivé postižení TI s ulceracemi do cca 3cm od Bauhiny, dalších cca 10cm s ojedínělými aftami. Závěr: tračník s fyziologickým nálezem. V. s. zánětlivé postížení TI s ulceracemi do cca 3cm od Bauhiny, dalších cca 10cm s ojedinělými aftami. Susp. M. Crohn. Chtěl bych se zeptat jestli se to může zhoršit, byl to náhodný nález, žádné problémy nemám ale bojím se do budoucna, mohlo by to v takové mírné míře zůstat po celý život nebo se to určitě zhorší?Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Petře, podle popisu vyšetření se jedná o podezření, nikoli průkaz Crohnovy choroby. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším gastroenterologem nejprve na potvrzení, nebo vyloučení této diagnózy, a teprve poté zvolit další postup. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: