Čím potlačit neurogenní tetanii.

Dobrý den,paní doktorko,před čtyřmi lety mě byla diagnostikovaná neurogenní tetanie a cervikokraniální syndrom.Brala jsem 1tabletu Lexaurinu/3mg/denně a samozřejm i Magnesium.Dva roky jsem měla klid a myslela jsem si,že se uzdravím,ale od července letošního roku jsem zpátky na Lexaurinu/beru půl tablety 3mg denně/.Celé dva roky jsem kromě magnesia a někdy Paralenu od bolesti nebrala na tetanii nic.Z antidepresiva jsem vyzkoušela Citalec a Asentru,ale ani jeden nesnesu.S těmi antidepresivy je to horší než normálně.Proto žádám o radu čím jiným lze Lexaurin nahradit a tetanii potlačit.Moc děkuji.Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, magnezium je třeba užívat v dostatečné dávce, klidně i 4x500 mg denně. Lexaurin pro trvalé užívání vzhledem k riziku závislosti vhodný není. Takže by bylo dobré ho nahradin nějakým jiným lékem na uklidnění. Pokud nesnášíte Asentru a Citalec bylo by nejlepší psychiatrické vyšetření s doporučením adekvátní medikace. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: