Citlivý zaplombovaný zub

Dobrý den, nedávno mi byl vrtán horní premolár a do mezizubního prostoru jsem dostala malou amalgámovou plombu. Nyní asi po dvou týdnech pociťuju citovost zubu především na teplé. Bolest vymizí do 5 vteřin. Mám také problém se dostat do mezizubního prostoru nití, ta se trhá a často se tam ani nedostanu. K zubaři jsem objednaná za dva týdny. Zub v klidu ani při kousání nebolí. Myslíte že by mohl být problém s plombou nebo je v zubu zánět? Měla bych navštívit navštívit zubní pohotovost? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vás zub bolí pouze na podnět, není potřeba vyhledávat pomoc na pohotovosti a v klidu postačí Vaše návštěva za dva týdny. Pokud se Vám špatně čistí mezizubní prostor, bude nutné výplň předělat. U citlivých zubů doporučuji raději výplň z jiného materiálu než amalgamovou, jelikož amalgám má vyšší tepelnou vodivost než vlastní zubní tkáň, což vede k většímu dráždění zubní dřeně na tepelné podněty. Pokud zub začne bolet i bez příčiny sám od sebe, zkuste se nejdříve domluvit na dřívější návštěve u svého zubaře. Pohotovost si nechejte jako poslední možnost.

MDDr. Ivana Justová
MDDr. Ivana Justová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní ordinace Dr. Justové v Plzni

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: