Clexane dlouhodobé užívání

Dobrý den. Mám následující problém. Před 6 ti týdny jsem do zlomila nohu v nártu pod té doby mám sádru, nechodící-nesmím na to šlapat a si jednou denně Clexane 0,4. Ještě minimálně týden budu takto pokračovat (do úterý 24.4. To jdu na kontrolu ). Můj dotaz zní zda by se neměla při dlouhodobém braní tohoto přípravku vzít krev-krevní obraz. Dnes se mi na noze objevila z ničeho nic modřina velká asi v průměru 3 cm a druhá menší asi 1.5 cm. Může to mít souvislost s Clexanem? Myslíte že m mám jít na kontrolu dřív, nebo to stačí až za těch 6 dní, jak doberu injekce ? Nechci zbytečně dělat paniku. Děkuji. Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Miniheparinisace -tedy aplikace nízkomolekulárních heparinů- patří k velmi častým léčebným opatřením, běžně se krevní odběry neprovádějí /tak, jako je tomu při aplikaci warfarinu/,ale vyjádřit se k původu Vašich "modřin" bez vyšetření možné není, doporučila bych rozhodně konsultovat praktického lékaře, který zná Váš celkový zdravotní stav.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: