Ct hlavy bez kontrastu

Mám už asi 4 měsíce nesnesitelný tlak v hlavě, mám stavy na omdlení, skončila jsem na pohotovosti, bylo mi provedeno CT hlavy, ovšem bez kontrastní látky, má to vůbec nějaký smysl? Tlak jde to očí, uší, spánků, pořád je mi na omdlení, už nevím jak dál, závěr byl že se může jednat o psychické problémy, ovšem stále mi vrtá hlavou že CT bylo provedeno pouze snímkováním, takže případná nádor nebo defekt mohl být přehlédnut? Bolesti ani tlak neustupují, už nevím jak dál. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Deniso, je možné, že CT hlavy Vám provedli bez kontrastu, pokud by se mělo jednat o nějaké nádory apod., CT by je zachytilo. Nicméně pokud Vaše obtíže trvají nechte se vyšetřit ambulantním neurologem. Je potřeba provést fyzikální vyšetření, zkontrolovat páteř, event. MR hlavy. Až pokud budou vyloučeny nějaké patologické stavy, je možné, že se může jedant i o psychické problémy. Další léčbu by pak měl vést Váš praktický lékař, který zná dobře Vaši anamnézu apod. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: