Cymbalta

Dobrý deň, rok užívam cymbaltu, ráno 60 mg a poobede 60 mg, teraz sa mi stav zhoršil, predtým som užívala venlafaxin a presne po roku mi ho lekárka zmenila na cymbalu, pretože sa mi tiež zhoršil stav.Pred týždňom som dobrala injekcie Apaurin, teraz užívam už iba xanax 0,5 na noc a cymbaltu.Mylslíte, že mi znova presne po roku prestali účinkovať AD?Celý rok som užívala iba cymbaltu, bolo mi dobre, až teraz musím xanax, pretože ešte mi stav kolíše.Chcela by som byť znova iba na AD bez iných prídavných liekov.je potrebné zmeniť znova AD na iné, alebo nejako upraviť liečbu? Trpím panickou poruchou.Niekedy mám pocit, že pôsobí aj počasie.keď sa mi zdá, že už je dobre, vtedy to znova príde, prejavuje sa to teplom na tele, hlavne v oblasti krku a slabším búšením srdca, niekedy sa mi to stane raz do dňa, niekedy aj viackrát.Ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Jano, domnívám se , že úprava v užívání Cymbalty již není možná, jelikož užíváte horní hranici účinné látky. Otázkou spíše zůstává, proč se v posledním období zhoršil Váš zdravotní stav. Neměla jste v poslední době nasazená antibiotika, neměla jste chřipku nebo nějakou jinou virozu? Neměla jste např. v poslední době problémy se zažíváním,např. rychlejší střevní pasáž nebo nevolnosti spojené se zvracením? Vhodné by bylo také zjistit, zda váš organismus nevykazuje známky přecitlivělosti proti duloxetinu, což lze zjistit z krve tzv. precipitačním testem. Poté, když se tyto otázky zodpoví, bych hledala další cestu léčby Vaší úzkostné poruchy

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: