Cysta a výtok

Dobrý den paní doktorko Minulý týden mi byla při celkem častých bolestech na levé straně, nalezena cysta o vel. 3 cm-3,5 cm. Cysta ale byla k mému překvapení nalezena na pravé straně. K tomu mě trápí bělavý, svědivý výtok Krevní obraz byl prý v pořádku, negativní na zánět, negativní na endometriozu, negativní na nádorové a rakovinné onemocnění. Pan doktor mi řekl, že počkáme až po menses, jestli cysta sama praskne a jinak budu muset jít na laparoskopii.. Chci se zeptat z čeho mohu mít svědivý výtok když v krvi se neukázal zánět? a proč mě bolí na levé straně když cysta je na pravé? a jak dlouho nebudu moci po případné laparoskopii do práce? sem z toho trochu zmatená děkuji moc za odpovědi hezký zbytek dne

Odpověď odborníka:

Dobrý den, cysta nemusí být hlavní potíž, může to být jen náhodný nález. Osobně bych Vás přeléčila na infekci, zda se nejedná o počínající infekci malé pánve. Laparoskopie by byla s největší pravděpodobností diagnostická, max s odstraněním cysty, do práce podle toho co děláte. Něco jiného je kancelářská práce a něco jiného je těžká práce ve skladu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Atopický ekzém začněte řešit hned, jak se objeví
Články: Atopický ekzém začněte řešit hned, jak se objeví
Jeden flíček na kůži, který...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: