Cysta v kosti

Dobrý den, byla mi nalazena cysta ve člunkové kosti (9x6mm) a doporučena operace se štěpem (z důvodu časté bolestivosti a nemožnosti používání této ruky v době bolesti) ,tak jsem se chtěla zeptat zda existují i jiné možnosti výplně této kosti než ze štěpem. Lékař mi zdělil že pokud odmítnu operaci ,nebo se operace nepovede mohu přijít o částečnou hybnost ruky . Zároveň bych se chtěla zeptat zda v ČR není pracoviště které se na tento problém zpecializuje ,jsem ze severu čech . Děkuji za odpověď Lucka

Odpověď odborníka:

Myslím si, že operace je na místě, hybnost ruky by ale neoperováním výrazně neměla být omezena. Operace nepatří mezi ortopedicky závažné. Jako každá plastika má ale svoje požadavky na vhojení. Masarykova nemocnice v Ustí je velmi vhodná. Ale i jiné ortopedie se tímto zabývají.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: