Dá se endometrioza nahmatat?

Dobrý den, skrz konečník a pochvu jsem si nahmatala nejspíše v rektovaginální přepážce malý útvar. Cítím jak tam vede jako by žíly a najednou je na ní takový malý tvrdý útvar, po stlačení mírně bolestivý. Říkala jsem to svému gynekologovi a on říkal, že se může jednat o endometriózu. Je opravdu možné si ložisko endometriózy nahmatat? Lékař se tedy spíše přikláněl k možnosti uzliny, nebo rozšířené žilky, takže to dále neřešil. Mám se obávat, že to opravdu může být endometrióza? Děkuji

Odpověď odborníka:

Větší ložisko endometriózy v rektovaginálním septu může být hmatné,vše by měl ozřejmit ultrazvuk. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: