D-dimery

  • Dotaz od: Jana Málek
  • Publikováno: 14.4.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, pane doktore. Je mi 30, 2 malé děti. Rok mi bylo slabo jako na chřipku, bez teplot, za tři dny klid. Po 30 narozeninách mi začalo být moc dušno, rychlý tep a skoro jsem omdlela. Interní vyš.: EEG - latentní tetanie, EKG holter - paroxsysmální SVT, Echo srdce - hyperkinetická cirkulace, prolaps předního cípu Mi chlopně s mírnou regurgitací. CT plicnice negativní. Je mi ale pořád dušno, skoro celý den a buší mi srdce. Užívám Concor (1/2 tbl. večer) a Mg a Cardilan 2x1. Nevím, zda bych měla Concor užívat, Mám tlak nízký, po porodu lepší 100/70. Nepřipadá mi, že by léky zabíraly. Připadám si už jako důchodce, a to mám děti teprve před školkou. Nemám vyzkoušet magnetickou rezonanci srdce, plic? chtěla bych se cítít jako dříve, dokonce jsem i závodně tančila a žádné problémy. Moc a moc děkuji za Váš názor na Concor a mag. rezonanci. děkuji malková

Odpověď odborníka:

Concor, resp. betablokátor je jistě vpořádku. Ale tato záchvatovitá tachykardie bývá někdy psychického původu. Doporučovala bych návštěvu psychiatra a alespoň na několik měsíců vyzkoušet některé moderní nenávykové antidepresivum. Někdy to má výborné výsledky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: