Deprese

Je mi 54 let, druhý měsíc mám deprese-smutek, beznaděj, nesmyslnost života,nucení do denních záležitostí, neschopnost se radovat-vyvolané podezřením na nevěru manžela-vyvrací mi to, nic se neděke, nerozcházíme se,snad jsem mu uvěřila, ale stav se stále zhoršuje. Nesoustředím se v práci, stále mám plnou hlavu chmurných myšlenek, někdy i na ukončení života.Bojím se, že mě už nic hezkého nečeká, neprožívám radost z ničeho, co mě těšilo. Stále je mi na zvracení, nejím, zhubla jsem 6 kg.Užívám asi měsíc Neurol 0,25 3x denně, moc nepomáhá. Dnes jsem byla u psychiatra, příliš mě nevyslechl-předepsal Mirtazapin Mylan 45 mg1/2 tablety na noc.Moc prosím o radu, je lék pro mne vhodný a co mohu pro zlepšení stavu udělat. Máme v péči malou vnučku, ani to mi nepomáhá, že mám pro koho žít. Moc děkuji Ilona

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Je skvělé,že jste zvládla návštěvu lékaře.Mrtazapin je antidepresívum s protiúzkostným účinkem,upravuje také spánek a většinou i chuť k jídlu.Jako u každého antidepresíva,účinek se plně rozvine během 2-3 týdnů,takže to chce opravdu dostatek trpělivosti!Ale věřte,že Váš stav se zlepší..Podobné zážitky zná mnohem víc lidí,než byste předpokládala.Objektivní skutečnosti-fakt krásné vnučky,kajícího se manžela apod.nehrají prakticky roli,jde o Vaše působky v mozku.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: