Deprese

Ahoj potřebuju se poradit. Už dříve jsem brala AD asentra 50 a vždy mi pomohla. Nedávno jsme ji s mojí doktorka vysadila (cca 3 měsíce) a teď po docela stresově náročném období se mi deprese začaly vracet. Jenže krom panického strachu z toho že se po smrti bude někde do nekonečna trápit a neschopnosti přijmout nekonečno světa, se přidal i strach z toho, že bych mohla spáchat sebevraždu. Nechci to udělat,ale mám strach,že přijde nějaký zkrat a mohla bych to udělat. Moje doktorka má zrovna dovolenou a tak jsem šla za obvodním lékařem, který mi napsal asentru 50 a lexaurin 1,5 na uklidnění než to zabere. Jenže 1,5 mi vůbec nepomohla,tak mi řekl at beru tablety 2 a taky žádná sláva. Takže ze strachu,že bych si něco mohla udělat to řeším alkoholem,když je mi nejhůř, i když vím,že to není dobré,protože alkohol působí přesně opačně jako antidepresiva :-( Jenže mám strach o život,tak nevím, co mám dělat? Existují nějaké silnější prášky na zklidnění, nebo mi prostě lexaurin nezabírá? Děkuji za jakoukoliv radu Pavlína

Odpověď odborníka:

Pavlíno,

rozhodně bych vám doporučovala zajít za vaším ošetřujícím lékařem a vše s ním ještě jednou prohovořit. Řekněte mu vše, tak jak jste to napsala mně. Lexaurin většinou zabírá velmi rychle, takže by možná bylo vhodné, aby vám lékař změnil medikaci. Také bych vám doporučovala vyhledat nějakého psychologa nebo psychoterapeuta jako doplněk vaší psychiatrické léčby, pak bude léčba velmi pravděpodobně daleko efektnější. Pěkný den.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: