Diagnostikování svrabu

Dobrý den, bratr mi oznámil, že na ubytovne při výletu v Polsku dostala přítelkyně svrab. Ona byla u lékaře, dostala mast. On má pouze podezření a preventivně mast. Jak je vysoké riziko nakazy pres společný ručník na ruce, polštáře na gauči apod? Je svrab infekční až po objevení puchýřů a svědění? Da se diagnostikovat svrab před vypuknutim priznaku? Dekuji

Odpověď odborníka:

Svrab se nedá stoprocentně prokázat ani po vypuknutí příznaků. Přenos přes jakýkoli textil možný je.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: