Digeorge syndrom

Dobrý den pane doktore, V roce 2011 jsem ve 30. týdnu potratila v pitvě odhalily , že plod měl digeorge syndrom následně jsem dozvěděla že já ho mám také ,ale menší v míře .. Chci se optat zda je pravda že další dítěje 5O na 50% bude mít také a zda si budu muset všechno hradit jelikož zdravotní pojišťovna toto nehradí .. teda jít na umělé a vzít zdravá vajíčka a budu potřebovat podstoupit i hormony ? Když zatím jsem neměla jinak problémy otěhotnět ? Jinak mám k tomu všemu slabou vadu na srdci a plus trombofilnní stav .. Teda přítel mě opustil a jsem ... jenom mě zajímá co mě čeká v budoucnu a je mi 33 let děkuji vám za odpověď Zdenka

Odpověď odborníka:

Vážená paní Zdenko, pro Vaše dítě je opravdu 50% riziko, že od vás zdědí Di Georgův syndrom. Vaše srdeční vada je součástí tohoto syndromu. Při umělém oplodnění jsme schopni vybrat embryo bez této vady. V případě genetické poruchy tento výběr hradí pojišťovna, ale záleží také na tom u které pojišťovny jste pojištěná. Umělé oplodnění částečně hradí také pojišťovny, ale jsou doplatky na léky a nadstandardní metody, které hradí pacient, vše se dozvíte při první konzultaci. Pokud tedy budete mít zájem situaci řešit, objednejte se do mé ambulance (tel. 549 523 258), kde Vám vše vysvětlím. Na genetickou konzultaci se objednejte k paní doktorce Hořínové také do Sanatoria Helios. Obě konzultace jsou bezplatné a nezávazné. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: