Dkmp / bradykardie

Předem bych se chtěl omluvit za rozsáhlý popis. Od roku 1991 jsem sloužil v sytému EMS u LLZS, ATE Air Transport Europe , V r.2007 jsem překonal těžkou polytramu s následnými neodkladnými mnohačetnými fract. a defekty skeletu operační trakty pohybového aparátu,lebky Akutní subdurální hematom (ASDH), expanze edému v okolí hematomu a následné herniaci mozku , páteře , dále klasifikován v rekonvalescenci, jsem předělal Non Hodkins - velkobuněčný difúzní lymfom typu B, v obl.DKK st.p.6 RT+CHT nyní susp. Recidíva . V r.4/2015 reoperace TEP L-kolena a následně opakované odstranění tumor granuloma pyogenicum papilloma, nyní remise. Dále kvalifikovaně jako rizikový pacient s přidruženými chorobami Polymorbidní pacient s bolestí WAS-5 a vysokým rizikem ASA III. Překryt a toleruje DUROGESIC 200 MCG/H , stp. TĚŽKÁ HYPOTYREÓZA - Thyerotoxikóza ,Hepatitis – B, Q-Hořečka,Bechtěrev Th 9/12,Chron.LIS hernniace disku L4/5,L5/S1,sekundární spondylartróza,osteochondrosa, taktilní anesthesie od th12 distálně, Borelioza, Žlutá zimnice. Yellow fever, Chlamydiové infekce, Meningokokové infekce , Pneumokoková pneu-monie po překonané Embolií plic následně Hluboká žilní trombóza femoralni oblasti v levé dk, Tinnitus kochleární vysokofrekvenční, Retence močová, auto-katetrizace, trpím silnou intolerancí laktózy, Můj dotaz je následovný od infektu EBV, moje další rekonvalescence má dosti komplikovaný průběh s permanentní únavou,nechutenstvím,malátností, dušností až do častých kolapsových stavů , opakovaných stavech komplexně došetřen - zjištěna Hyperhidróza ne jenom v noci a také v klidu,Hypotermie kdy moje tělesná teplota pohybuje okolo 34,2°C ,při pH moči je v rozmezí 3,5-4,0, V r. 2011 překonaná EBV, a nasledovaně diagnostikována Dilatační KMP s EF LK 41% , koronarigrafie,echokardiografie,sep 18,LK 53/67,ao. regurgitace 3+,Bradykardie , pro došetření stavu jsem absolvoval vyšetření Neur.klin. VFN a 1.LF UK se závěrem Těžká centrální spánková apnoe po plícní kontrole všechno v normě akorát stp. Anemie, Leukopenie, Erytropenie, Trombocytopenie - nadále potíže se stupňují a ataky kolapsových stavů jsou stupňující se a nekontrolovatelné. Můj kardiolog si neví rady i když jsem ho vícekrát žádal alespoň o širší konsilium k dalšímu postupu léčby nestalo se jen přízvukuje to co už dávno vím jsem vysoce rizikoví ale nic stím nedělá, Prosím o váš náhled a eventuálně návrhy ,prosím o pomoc od kolegů, kteří se neleknou před celkovou anamnézou a postaví se čelem k aktuálním potížím jako odborníci ve svém odboru.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se dotaz týká bradykardie a dilatační kardiomyopatie, tak postup bych navrhoval následující. Provést EKG Holtera, zda-li se je bradykardie významná a splňuje kritéria k implantaci kardiostimulátoru. Pokud ano, není reverzibilní příčina, tak se zváží implantace. Na dilatační kardiomyopatii se zavede standardní léčba srdečního selhání. Pravidelná kontrola UZ srdce a kontrola krevního tlaku. Aortální regurgitace bude pravděpodobně sekundární k dilatační kardiomyopatie, náhrada se v těchto případech nedoporučuje. To jsou obecná doporučení, nevím, jaké jsou přesné nálezy a výsledky. Nevím jaké máte příznaky. To vše je potřeba zvážit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: