Dlouhodobý kašel

Dobrý den, ráda bych poprosila o můj dotaz: už cca 1měsíc mám kašel většinou vlhký, nyní mám cca 3 dny po probuzení pot na prsou a měla jsem i průjem, teplota není, jen jsem hrozně unavená, jinak občasné bolesti hlavy. Syn měl kašel také cca měsíc, dostal antibiotika Klacid a cca po dvou dnech přestal kašlat. Rentgen měl také v pořádku. Myslím, že mám stejný bacil, je možné, aby to byl streptokok v dýchacích cestách? Jak se pozná, asi potřebuji vyšetřit hleny z dýchacích cest nebo dá se to nějak jinak poznat? Protože před 14dny mi dělali krevní testy a leukocyty a ostatní viz. sedimentace v pořádku. Jen jsem měla lehce snížený hematokrit a hemoglobin.Co myslíte, že by to mohlo být: občas vlhký někdy suchý kašel, bez teplot, pot na prsou,řídká stolice, únava, bolest kolen. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jeslti za vašimi současnými problémy stojí bakteriální infekce (např. streptokoková) lze zjistit jednoduchým laboratorním vyšetřením - tzv. CRP. Na základě hodnoty tohoto testu se pak lékař rozhodne k příp. léčbě antibiotiky.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Osteoporóza změní váš jídelníček
Články: Osteoporóza změní váš jídelníček
Nebo naopak – jídelníček...
Tajemství oparu zvaného pásový
Články: Tajemství oparu zvaného pásový
Každý z nás si pamatuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Nežádoucí reakce po kontaktu kůže s potravinami
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: