Dlouhotrvající rýma u kojence

Dobrý večer, mám 3.měsíční dceru, kterou trápí už 6.týden rýma. Pravidelně odsávám, odsavačkou připojenou na vysavač, polohuji, zvlhčuji vzduch,chodíme ven a kapu mořskou vodu. přip.Libenar - bez výrazného efektu..měli jsme tak před 4.týdny Pamykon a dělal se výtěr nosu - negativní. Na ORL jsem byla pouze informována , jak správně odsávat a byly mně doporučeny opět jen kapičky s mořskou vodou. Malá chrčí a má ucpaný nos, tudíš se jí špatně spí a jí...jinak je to spokojené a usměvavé miminko. Máme ještě 4letou dceru, která chodí do školky a od které ta mladší tu rýmu zřejmě chytla. Od září už má aspon čtvrtou rýmu.....otázky zní...mám dál jen vytírat nos mořskou vodou a čekat, jestli se to zlepší nebo trvat na nějakém dalším vyšetření a mám raději přes zimu starší dceru nechat doma ze školky?A co kapky typu Olynt, Otrivin??Děkuji moc Veronika Vítková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rýma dětem nijak neškodí, i když je nepříjemná - chápu vás. Izolací starší holčičky z kolektivu toho mnoho nevyřešite. Rýma (klasická) je způsobena viry, většinou ze skupin rhinovirů a na ty antibiotikum není vhodné. Pokračujte v léčbě, jeví se mi jako nanejvýš správná a pečlivá, kapky Olynth a Otrivin bych nechala na nejhorší období, rozhodně ale ne pro nejmladší holčičku, jsou poměrně agresivní a mohou uplně poblaznit nosní sliznici a situaci pak paradoxně ještě zhoršit /ůčinek je krátkodobý/. Pokud nebude rýma nějak zabarvená (žlutá nebo dozelena), k lékařce nemusíte, pokud ano - pak jsou na místě i výtěry a antibiotika. Navrhovala bych vám konzultaci s homeopatem - pokud nějakého v okolí máte, můžete se pokusit řešit tento stav u obou holčiček alternativně, popř. i pomocí homeopatik zvýšit jejich imunitu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mořská voda | Od: Klarinka | 23.7.2015 18:47
Já používala s mořskou vodou pro mimíse kapičky
Quixx Baby a zkušenost výborná!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x