Mám dotaz ohle...

  • Dotaz od: Olga Procházková
  • Publikováno: 14.4.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dotaz ohledně Pendeponu. Ovlivňuje účinek hormonální antikoncepce?? Je při léčbě absolutně vyloučena fyzická zátěž? (lehčí posilování, rekreační sport)Je zakázán alkohol, byť jen v malém množství? Je možné chodit do solaria? Případně za jak dloho po ukončení léčby Pendeponem je možné výše uvedené? Velice děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejsou údaje o tom, že by byl účinek hormonální antikoncepce Pendeponem ovlivněn. Co se týce omezení aktivit, a jejíich navrácení po ukončení léčby, záleží, z jakého důvodu Vám je pendepon podáván. Proto se o těchot otázkách poraďte se svým ošetřujícím lékařem. Co se týká alkoholu, neměla ba se jeho konzumace a podání Pendeponu vzájemně ovlivňovat. Nicméně při podávání jakýchkoli kléků je lepší konzumaci alkoholu omezit, nejlépe přerušit. Solárium z hlediska citlivosti kůže by vadit nemělo, ale jako takové je pro kůži nevhodné. Dopručuji raději se soláriem počkat, až se ukončí léčba.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Strach z umělého oplodnění nechává páry před ordinací
Články: Strach z umělého oplodnění nechává páry před ordinací
Umělé oplodnění přináší...
Rychlý průvodce rakovinou prostaty aneb Co je dobré o této nemoci vědět
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
S pokročilou osteoporózou si nemusíte už ani zavázat tkaničky
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Alkohol nervy nezklidňuje, ale naopak devastuje!
Články: Alkohol nervy nezklidňuje, ale naopak devastuje!
Dlouhodobé pití představuje...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: