Dolmina

Dobrý den, moc se omlouvám, před chvíli jsem zde pokládala dotaz, ale spletla jsem si léky. tudíž můj dotaz zní: Mohu lék Dolmina inj. aplikovat 10 dní za sebou i když všude zjišťuju, že se doporučuje jej používat maximálně dva dny a poté přejít na per os.? Jedu na delší prac. cestu do zahraničí. Tímto mě vybavila paní doktorka, beru se sebou zdrav. sestru. mám k tomu i ulcerózní kolitidu, která je taky rizikový faktor pro tento lék. Můžu jej bezpečně aplikovat takovou dobu? Moc děkuji s pozdravem Andrea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Váš ošetřující lékař po zvážení Vašeho celkového stavu Dolminu takto předepsal, jistě vzal v úvahu všechny přínosy a rizika této léčby (působení Dolminy na trávicí systém včetně střevní sliznice/léčebné působení Dolminy, působení injekční formy Dolminy na tkáň, kam se aplikuje). V oficiální literatuře (v první řadě Souhrn údajů o přípravku, www.sukl.cz) se skutečně injekční Dolmina doporučuje max.na dva dny a pak přejít na perorální léčbu. Co se týká ulcerózní kolitidy, dle SPC ji může Dolmina zhoršit, ale samozřejmě nemusí, zejména pokud máte kolitidu v klidovém stadiu nebo pokud je dobře léčebně zvládnuta.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na snowboardu pozor na ruce!
Články: Na snowboardu pozor na ruce!
Opět se blíží období výletů...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Holčička, nebo chlapeček? Opravdu (ne)lze pohlaví ovlivnit?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Melatonin je
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Při lupénce může pomoci i propolis
Články: Při lupénce může pomoci i propolis
Ač to zatím nebylo vědecky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: