Dolichokolon

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat....již delší dobu (měsíce) mívám stále se opakující, někdy dny trvající tlačivou bolest vpravo od pupíku, která se po některých jídlech rozvine do silné bolesti směřující středem vzhůru, ze které je mi až na zvracení a i doprava pod žebra. Navíc se teď tato bolest často ukazuje po jídle. Podstoupila jsem teď gastro vyšetření (vše v normě), před 2 měsíci kolonoskopii, kde mi zjistili objemné dlouhé střevo - dolichok. Chtěla jsem se zeptat, zda takovéto bolesti může způsobovat ono velké střevo a případné větry, i když na ně netrpím. Nyní ještě čekám na vyšetření krve (slinivka, játra). Pokud by byl problém ve slinivce, ukáže to onen test zcela jasně? Děkuji za odpovědi. S pozdravem Markéta

Odpověď odborníka:

Vážená paní Markéto, dolichokolon může být příčinou Vašich obtíží. Laboratorní vyšetření souboru jaterních a pankreatických enzymů může přispět k diagnostice onemocnění jater a/nebo slinivky, nicméně, pro spolehlivé určení diagnózy je nezbytné komplexní vyšetření včetně klinického a zobrazovacího. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: