Donatroza

Dorý den,absolvovala jsem rtg kolene skrze dlouho přetrvávající bolet.A bylo naznáno:gonatroza IIstupně mediálně a FP skloubení. A tak bych Vás chtěla poprosit o Váš názor na užívání kloubní výživy již dlouhou dobu - několik let a přitom se stav kloubů zhoršuje.Co v takovém případě dělat.Již nevěřím na to,že pravidelným užíváním po 3 měsících,že to pomůže a že to není spíše vyhazování peněz. Celý život mám fyzicky náročnou práci a jsem hodně venku. Předem děkuji za jakou koliv odpověď. Hezké sváteční období.

Odpověď odborníka:

Kloubní výživa nepřinese potřebnou změnu zdravotního stavu. Jedná se jen o potravinový doplněk. Je třeba nález na koleni zhodnotit, rtg vyšetřit. V některých, ménším počtu případů, může přinést výsledek artroskopické ošetření výrůstků v kloubu, aplikace některých léků do kloubu, rovněž omezený účinek. Jinak vhodná lázeňská léčba. Definitivní řešení přinese až možnost výměny kloubu za kolenní endoprotézu. Jistě se s touto operací nespěchá. Poradte se svým ortopedem, zkuste ještě rehabilitační a lázeňskou léčbu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: