Doporucena arteroskopie kolene, ale je skutecne nutna?

Dobry den, pane doktore, prosim o radu: cca 4 roky se stridave potykam s bolestmi P kolene, nekdy pri dlouhem zatizeni (turistika - nic narocneho, zadne skakani, aerobic apod.), nekdy v klidu (pri sezeni a dlouhem "nepohybovani"), nekdy vecer pred usnutim, rano je to pak dobre. Nekdy bolest v zadni "mekke" casti kolene (jakoby "pod kloubem kolene", nekdy ze strany, jindy PRIMO v cesce ve stredu kolene. Zaver MR: "fissura zadniho rohu medial menisku" (kterou mimochodem odhalila i MR L kolene. To me ale neboli, v nem "jenom" praska pri kazdem drepu...) Ortopedicke vysetreni ukazalo hybnost dobrou, ale zaver zni: "Diagnoza: M2416 Jina onemocneni chrupavky kloubni, berec. Objednana na ASK". Ortoped mi ale nerekl, co s tim bude delat, co se s fisurou da delat. Je to pouze diagnosticka OP?Provadi se diagnosticka OP pod celkovou anestez? A je vubec OP nutna, co myslite? Kdyz ctu prispevky ostatnich, vlastne mi nic neni :) az na to, ze me koleno stale obcas boli. Dekuji!

Odpověď odborníka:

Koleno bude zlobit a pravděpodobně i více. Artrokopie kolena je dnes velmi propracovaná metoda a vzhledem k vašemu mladéímu věku bych se za tudto malou operaci v celkové anestezii přimlouvl. Bude užitečná. Předpoklad je odstranění malé části menisku. Následná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: