Dotaz

Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat. Poslední dobou, je to už dost dlouho, na sobě cítím, že mám asi špatný tlak, ale u lékaře mi ho naměří normální, minule. Hůř se mi dýchá a někdy se zadýchávám , ale ne pořád. Mám hučení v uších a cítím se někdy i dost unavený. Je to vysoký tlak?? A pokud sem to neléčil dejme tomu už 2 roky... tak dá se to ještě zaléčit pouze léky na tlak? Díky za odpověď, prosím o co nejlepší odpověd, díky. Pepa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže, které popisujete nemusí souviset jen s výší krevního tlaku, ale např. se zhoršením kondice či chudokrevností (anemií). Dokud není zvýšený krevní tlak při vyšetření naměřen, nelze tuto diagnózu stanovit, velmi podobné obtíže by mohl mít i abnormálně nízký krevní tlak. Požádejte svého lékaře o 24-hodinovou ambulantní monitoraci krevního tlaku, kdy se během dne získá velký počet měření, z nichž lze určit průměrnou výši i kolísání krevního tlaku a následně stanovit diagnózu a terapii. Vhodné by rovněž bylo doplnit základní laboratorní odběry. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x