Dotaz

Dobrý den. V předchozím dotazu jsem se ptala jestli by výtěr z úst prokázal nákazu kapavky před půl rokem nebo výtěry z úst po půl roce od felace prováděné mnou muži nemusí nakažení kapavkou vůbec prokázat? Odpověděla jste mi, že po půl roce se kapavka nemusí prokázat, navíc při běžném výtěru se neodebírá materiál tak, aby bylo možné tuto infekci zjistit. Na jaký výtěr z úst bych tedy měla jít? Moc děkuju

Odpověď odborníka:

Výtěry by se měly provádět jen na specializovaném venerologickém oddělení. Vyvolavatel kapavky je nitrobuněčný parazit, tzv. není na povrchu sliznice, ale uvnitř buněk, proto je třeba při výtěru tyto buňky kartáčkem seškrábnout.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: