Dotaz na bulky v tříslech

Dobrý den, prosím o radu, před 3 dny s emi na tříslech objevili malé (velikost zrna kukuřice) bulky 1 a 1 na L a P straně, bolestivé jsou jen na dotek jinak neomezují a nepohybují se. Teploty nejsou,jiné virózy si nejsem vědom. Po článcích na téma chlamydie jsem byl poněkud vystrašen a tak jsem s tím navštívil lékaře, ten mi s klidným srdcem diagnostikoval infenci chlamydiemi, jen pohmatem. A nasadil mi antibiotika Doxybene s tím, že to zabere, že je mám dobrat. Chci se zeptat či tyto antibiotika mohou nějak pomoci pokud by to chlamydie byly. Nebo to jsou jen bezdůvodně zduřelé mízní uzliny. Prosím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Radime! V případě, že je zduření uzlin v tříslech způsobeno chlamydiovou infekcí, patří Doxybene mezi antibiotika, kterými se tato infekce léčí. Uzliny ovšem nebývají zduřelé bezdůvodně, pokud by se po přeléčení antibiotiky opět nezmenšily, bylo by vhodné znovu navšívit vašeho lékaře a doplnit alespoň základní krevní testy (krevní obraz, sedimentace, protilátky proti některým infekcím). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: