Dotaz na přípravek při klimakt.obtížích v návaznosti na jiné léky

Dobrý den přeji měla bych pane doktore dotaz. Děkuji za odpověď. Je mi 49 a projevují se u mne klimakt.potíže, velké pocení a hlavně nespavost. Jelikož beru Euthyrox 100 a bohužel po rozvodu i Cipralex, mohl byste mi doporučit co bych mohla užívat, neboť u Cipralexu je upozornění na opatrnost s třezalkou. Jsem 3 roky po hysterktomii a vaječníky mám. Děkuji M

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné,že ve 49 letech činnost vaječníků již není tak pravidelná,ale vzhledem k užívání antidepresiv bych byl s hormonální léčbou opatrný a nasadil bycvh ji až po dohodě s psychiatrem.Je možno zkusit 3x deně šálek medunky, E vitamin 1x1, případně Merylin tbl, což jsou přípravky které neobsahují třezalku

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x