Dotaz ohl .zvýš.crp

dobrý večer,rada bych se zeptala pokud je zvýšene crp. v krvi a nesníží se po antibiotikach ,jak dal postupovat ?co jit dal vyšetřit z krve ?muj přítel ma nejspis virozu velky kasel suchý dráždivý,rýmu ..nechal si udelat odber na aslo a crp ,aslo negat.a crp ma zvysene kolem 12 ma pry byt do 6,dostal atb tak az he vybere mel by si dojit asi znovu prekontrolovat crp,?ptam se abych mu mohla pomoc aspon na dalku ,pracuje v sever.africe a nevim jaci jsou tam lekari a moznosti vysetreni ,prosim poradte mi na jaka vysetreni by mel zajit ??bojim se o nej dekuji za brzkou odpoved s pozdravem sára

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fyziologické jsou hodnoty 0,0 - 7,0 (8,0) mg/l. Až hodnoty okolo 50 mg/l mohou být hodnoceny jako zvýšení v důsledku bakteriální infekce. Při takových hodnotách se pak obvykle nasazuje antibiotická léčba. Hodnoty CRP nižší se považují za důsledek virového onemocnění, na které antibiotika nefungují.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: