Dotaz ohledně antikoncepce

Dobrý Den chtěla bych Vás poprosti o vysvětlení tét věty. Princip potratového účinku Potratový účinek - znemožnění uhnízdění cca 5-deního embrya - se týká veškeré hormonální antikoncepce. Tento účinek nastupuje vlivem gestagenu a to především u těch preparátů kde je nízká estrogenová složka (dnes skoro u všech) která má normálně za cíl blokovat ovulaci. Estrogenová složka je však stále znižována pro stálé subjektivní zdravotní potíže (vodnatost, nadváha, bolesti hlavy, ...) a tím je i snižována účinost blokování ovulace a nastupuje efekt potratový - znemožnění uhnízdění embrya. Beru HAK Minisiston má také potratový účinek??Trpím nadváhou asi 10 KG tak mám obavy ze selhání.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, MInisiston má spolehlivý antikoncepční účinek, brání jak ovulaci, tak případnému uhnízdění vajíčka. Je pravdou, že u preparátů s nízkým obsahem hormonů by ojediněle mohla proběhnout ovulace, nicméně před otěhotněním jste chráněna i dalšími mechanismy. Při 10 kg nadváze není důvod obávat se selhání antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: