Dovolená

Dobrý den, jsem 2 roky po operaci nádoru tlustého střeva a rok po operaci meta na játrech. Obojí odstraněno. Můj dotaz zní zda-li může pacient s tak závažným onemocněním byť se cítí dobře letět letadlem na dovolenou? Slyšela jsem, že onkologičtí pacienti nemohou létat v letadle děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste v klidové fázi nemocnění, let letadlem by vadit neměl, co vadí, je vystavování těla slunci - na to velký pozor (uvádí se,že slunce může aktivovat imunitní systém a i rakovinné bujení)! Proto si s sebou vezměte dostatek opalovacích krémů s vysokým faktorem, slunečník, nechodila bych na přímé slunce bez namazání, domažte se krémem po každém plavání v moři a podobně... Konzultujte vše ještě s vaším onkologem na kontrole, protože pouze ten zná váš aktuální zdravotní stav a měl by vědět, že se k moři chystáte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: