Ekg

Dobry den, obcas se v noci ci k ranu budim z oskliveho snu a jsem uplne propocena, "horim" a busi mi silne srdce, citim se v ten moment hrozne slaba. Jsem dost uzkostny clovek a casto me trapi tachykardie, naposled mi byla take zjistena na EKG: AS pravidelny, fr. 92/min, sin. rytmus, PQ 0,12 s, QRS 0,08 s, QT 0,32, rSr´V1,V2, aVR, PZ V2-V3, ST izoel, T pozit. Re: sinusova tachykardie, inkompl. RBBB. V roce 2009 jsem podstoupila echo vysetreni (negativni) i Holtera (take vse ok, samozrejme ze v ten den jsem potize nepocitovala), take pocituji obcas extrasystoly... Chci se tedy zeptat, zda je toto mozne a jestli si takovymi stavy mohu nejak ublizit? Obcas mam o sve srdicko strach, kdyz ho takhle "plasim", aby nekdy "nezkratovalo". Fyziologicky bych ho mela mit zdrave?? (ale necitim se tak). Zatim mi vzdy bylo receno, ze to mam z psychiky. Dekuji za nazor.

Odpověď odborníka:

Ano, tyto obtíže i vnímání extrasystol má své kořeny v psychice. Takže aby si vaše srdce odpočinulo od těchto atak, bylo by nejvhodnější navštívit psychiatra a nasadit odpovídající léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Články: Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Odstranění křečových žil...
Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Články: Otoky po hmyzím bodnutí nepodceňujte
Možná vy nebo vaše děti...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x