Ekg hypertrofie lk

Vážený pane doktore, měl bych doatz týkající se přesnosti EKG v případě, že určí hypertrofii LK. Popis EKG: Pr. sin. rytmus., SF: 65/min., PR 0, 18 QRS 0, 09, ST izoel., T pozit., tč bez zn. ak. ischem leze, arytmií, susp. HLKS., bez porovnání s předch. křivkou. Po tomto nálezu jsem byl praktickým lékařem odeslán na ECHO srdce, které HLKS nepotvrdilo (srdce v normě). Je mi 36 let. Nicméně po roce jsem EKG absolvoval znovu a opět se tam objevila zmínka o HLKS. Bude se už na mém EKG tato informace objevovat stále a má mě to znepokojovat? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud UZ srdce je v pořádku, tak popisem EKG není potřeba se znepokojovat. Někteří lidé mají změny na EKG, ale srdce mají naprosto v normě.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x