Epileptický záchvat

Dobrý den, před 15 lety jsem prodělala ojedinělý velký epileptický záchvat, asi 8 let jsem brala Biston. Nyní jsem bez léčby, ale občas trpím migrénou a na EEG je stále nález zvýšené hyperventilační a fotostimulační odpovědi. Ráda bych si udělala kurz přístrojového potápění. Není výše uvedený problém překážkou? Dík za odpověď.

Odpověď odborníka:

Aktivní epilepsie je samozřejmě kontraindací k potápění. V případě vážného zájmu o sportovní rekreační potápění doporučuji vstupní vyšetření jen u lékaře obeznámeného s touto problematikou. Pravděpodobně si také vyžádá i stanovisko neurologa, případně Vám lékař stanoví určitá omezení v potápění. V každém případě je nutná zvýšená opatrnost.

MUDr. Miloš Sázel, CSc.
MUDr. Miloš Sázel, CSc.

Specializace: Hyperbarická a letecká medicína
Pracoviště: Ústav leteckého zdravotnictví Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: