Estan

Dobry den.Po asi roce trapeni a pokusu dostat se ze stavu ktere jsem mel diky panicke poruse.jsem navstivil psychiatricku ktera mi predepsala estan.Pred tim nez jsem ho zacal brat jsem mel panicke ataky typu buseni srdce.motani hlavy a brneni rukou,po te co jsem zacal brat estan mam pocit kdyz to na me prijde jako by mne nekdo polil hrudnik a ruce varici vodou.podobny pocit jsem mel kdyz jsem dostal injekci horciku.Chci se zeptat jestli je mozne ze je to zpusobeno timto lekem,protoze uz zase je to pro mne neco noveho a v mem stavu mam strach ze jde o infarkt.Mic dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jiří, Popisujete příznaky panické poruchy, a určitě Estan (escitalopram firmy Mechodemie) je lék volby. U panické poruchy často nelze zpočátku terapie odlišovat co je příznak poruchy a co je účinek léku, každopádně pokud váš organismus na terapii odpoví, mělo by se vám za 4-6 týdnů ulevit, Pokud se tak nestane měl by se zvážit další léčebný postup a změna terapie (zvýšení, dávky, nebo kombinace antidepresiv nebo výměna antidepresiva), což by měl učinit váš lékař. D pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: